SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van de maand mei

Het jury-rapport

Een mooi overzichtelijk cv dus, dat makkelijk is  te lezen en snel is te ‘scannen’. 

Een cv dat leuk is vormgegeven en prachtig past op 1 pagina. 
De vorm en presentatie klopt helemaal met Rianne’s USPs.  Het is vrolijk, maar ook netjes en geordend. Het is overzichtelijk, maar ook jong & fris. Haar profiel tekst is heel oprecht en vanuit haarzelf geschreven, en haar personal brand komt daardoor mooi naar voren.
Maar ook in details klopt het. Bijvoorbeeld duidelijk de maanden en jaren genoteerd bij haar werkervaring. Ook goed de functietitels laten opvallen, zodat je snel kan zien wat zij heeft gedaan. 
Dit alles maakt het cv van Rianne Nieuwenhuis uit de Wilgen de terechte winnaar van de cv van de maand mei verkiezing.

Naar het cv van Rianne

Nummer 2 en 3

Het cv Mieneke werd door professionals uit de jury als 2e gekozen en het cv van Paulien eindigde als 3e.

 Naar het cv van Mieneke

Naar het cv van Paulien


De publieksprijs

Ruim 400 stemmen werden er uitgebracht op LinkedIn, Facebook en de website. Na het tellen van alle stemmen bleek het cv van Paulien van Bunnik, het meest in de smaak te vallen. Met 48% werd haar cv de winnaar van de publieksprijs


De 5 genomineerden

Klik op de afbeelding om het betreffende cv groter te zien. Ook zijn daar, in de loop van de verkiezing, een aantal van de reacties van de stemmers op de website te zien en de feedback van de leden van ons recruiterspanel. 

Het cv van Mieneke uit Den Haag

Het cv van Paulien uit Groenekan

Het cv van René uit Schagen


Stemmen klik dan hier

Je kan ook stemmen op Facebook

Ook deze maand doen we een proef met stemmen op LinkedIn. Ga hier naar SollicitatieLAB op LinkedIN.
Het cv van Rianne uit De Wilgen

Het cv van Veerle uit ZwolleHet recruiterspanel van de maand mei

  • In onze jury zitten recruiters maar soms ook een deskundige op een ander vakgebied. Zo ook dit keer. We hebben Brechtje de Leij, schrijfster van het boek "De Mobiele Eenheid" bereid gevonden in ons panel plaatst te nemen en dat is niet zo maar. Ook bij het solliciteren zijn de mobiele en digitale media zeer belangrijk. De meeste cv's worden tegenwoordig, zeker in eerste instantie, mobiel bekeken. Behalve schrijfster adviseert Brechtje bedrijven over de te volgen digitale strategie en was zij werkzaam bij o.a. Sanoma en Ice Mobile.
  • Een recruiter in hart en nieren is onze vaste waarde in de jury: Ingrid Bredius, werkzaam bij QRC.
  • Verder vinden we het erg leuk dat Dick van Donk, werkzaam bij MD Sprinkler Systems deze maand in het panel zit. Los dat het natuurlijk fijn is om te weten aan wat soort eisen een cv moet voldoen voor de installatie business, is Dick ook een werkgever met een warm hart voor oudere werkzoekenden. Gewoon omdat hij vindt dat een goede mix van oud en jong gewenst is.
  • Lang op ons lijstje van bedrijven die we een keer in ons panel wilde hebben, stond ook een organisatie vanuit de uitvaart sector. We komen veel werkzoekenden tegen die graag in deze branche aan de slag willen. Met Véronique Klaassen van Dela hebben we deze maand één van de top recruiters in ons midden deze maand.
  • Auti-Talent richt zich vooral op kandidaten die te maken hebben met een vorm van autisme. Ze zijn zeer succesvol in het plaatsen van deze doelgroep op posities, waar autistische eigenschappen juist goed van pas komen. Mirjam Nordholt is al jaren werkzaam bij Auti-Talent.
  • Ook willen we altijd graag iemand uit de zorg in ons panel. Toen we Jelle Alberts van Axxicom benaderde, was hij direct enthousiast.

Zelf een keer meedoen?