SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Veel gestelde vragen over de 4-daagse sollicitatietraining

Wat is het programma van de 4 dagen precies?

 In 4 sessies bereiden we je optimaal voor om succesvol de arbeidsmarkt aan te vallen en een (nieuwe) baan te vinden. Elke keer is het programma net iets anders, want we kijken altijd goed, wat de verschillende deelnemers nodig hebben. Maar de volgende zaken komen zeker aan de orde:

 • Natuurlijk besteden we aandacht aan je cv en je LinkedIn-profiel. We zorgen dat die weer helemaal up to date zijn.
 • Ook besteden we ruim aandacht aan welke banen voor jou geschikt zijn en hoe en waar deze banen zijn te vinden.
 • Het belangrijkste is misschien wel de voorbereiding van je sollicitatie. Hoe je dat doet komt danook uitgebreid aan de orde.
 • Natuurlijk oefenen we het sollicitatiegesprek.
 • Maar ook is er uitgebreid aandacht over hoe gaat solliciteren anno 2017? Het is tegenwoordig namelijk zo dat bedrijven/organisaties vaak zelf op zoek gaan.Wij leren je, hoe jij dan gevonden kan worden. Ook online-solliciteren is een onderdeel van het programma.
 • Ook de inzet van Social Media komt aan de orde. Vandaag de dag zijn Twitter en LinkedIn onmisbaar voor jou als  werkzoekende. Het gaat er om hoe jij je kan onderscheiden t.o.v. andere kandidaten. We leren niet alleen hoe je Twitter en LinkedIn kan gebruiken, we gaan het ook toepassen.
 • Het gebruik van je netwerk komt aan de orde en misschien nog wel belangrijker: hoe jij je netwerk kan uitbreiden. We besteden veel aandacht hoe je in contact kan komen met personen die belangrijk zijn voor jouw nieuwe baan.
 • Maar misschien is het belangrijkste wel dat we samen met jou en de andere deelnemers zorgen voor nieuwe energie. We zorgen dat je sollicitatie nu wel een succes wordt!

Duurt de training echt 4 hele dagen?

 • Neen, onze ervaring is dat een sessie van 4 uur intensief genoeg is. Daarnaast vragen de sessies ook de nodige voorbereiding van jouw kant. 

De begeleiding na de 4 sessies, hoe zit dat precies?

 • Ook na de 4 sessies blijven we je gedurende een half jaar begeleiden. Elke 2 weken is er contact via de email. Krijg je opdrachten. Alles gericht om alle facetten van het sollicitatieproces optimaal te benutten. We houden je scherp en alles is er op gericht om je sollicitaties succesvol af te ronden en die nieuwe baan te vinden!
 • Verder zijn er in de periode van 6 maanden, 2 terugkom sessies. In deze sessies gaan we in op waar jullie tegen aanlopen en zetten we de puntjes op de i en/of trainen we zaken die nog niet goed gaan. 

Kan iedereen meedoen? Is de training voor een bepaalde leeftijdsgroep en/of opleiding? 

 • Ja iedereen kan in principe meedoen. Er is geen beperking m.b.t. opleiding en/of leeftijd. Sterker nog, de training is al gevolgd door zowel ouderen als jongeren. Het opleidingsniveau varieerde van MBO tot Universitair geschoold. Naast het groepsproces is er ook veel aandacht voor jouw individuele situatie.
 • We hebben eigenlijk maar 1 voorwaarde, je moet gemotiveerd zijn om het traject tot een succes te maken. Daartoe houden we dus een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek, bespreken we met elkaar bespreken of dit traject iets voor je is en wat we van elkaar verwachten. Ook kunnen in dit gesprek specifieke wensen en vragen, voortvloeiende uit jouw situatie, aan de orde komen.
 • De training is een activiteit in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en staat open voor individuele personen (met beperkte middelen). Voor bedrijven en anderen hebben we individuele coaching- en outplacement-trajecten. 

Betaal ik echt maar 100 euro als het onverhoopt niet lukt? 

 • Ja, d.w.z. de 100 euro is wel exclusief BTW. Om jouw commitment te tonen betaal je aan het begin van het traject 100 euro (excl. BTW) aan inschrijfgeld.
 • Wij tonen ons commitment doordat je pas de resterende 500 euro (excl. BTW) hoeft te betalen als je een leuke nieuwe baan hebt gevonden binnen de looptijd van dit traject. Je mag dit trouwens in 2 termijnen te betalen.
 • We houden van duidelijkheid. Je betaalt dus in totaal 600 euro (excl. BTW) wanneer dit traject tot een baan leidt binnen de looptijd van het traject. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan betaal je dus slechts 100 euro (excl. BTW). Hiervoor heb je dan wel 4 sessies en 2 terugkom-sessies, alsook een halfjaar begeleiding gekregen.

 

Meld je aan!